HF & VUC Nordsjælland - Centralt i Helsingør

TOTALENTREPRISE MED SAMARBEJDSAFTALE
Opførelse af ny undervisningsbygning til HF & VUC Helsingør. Samarbejdet udføres i totalentreprise med tilhørende samarbejdsaftale for de tidlige faser frem til og med myndighedsprojekt. Organiseringen af samarbejdet er integreret byggeri i totalentreprise med to kontrakter i de indledende faser, hvor kontrakten er delt op i hhv. totalrådgivning og totalentreprise.

Fakta

Adresse


Kongevejen, Helsingør

Bygherre


HF & VUC Nordsjælland

Totalentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Christensen & Co A/S

Ingeniør


DEM A/S og Skanding A/S

Udførselsperiode


2020 - 2022

Byggesum


53.3 mio. kr.

Areal


2500 kvm

SUCCESKRITERIET ER ET LEVENDE STUDIEMILJØ

Det har vi løst ved at indtænke fleksibilitet i indretningen. Det centrale element er et ”mini-atrium” der er i fuld højde, hvor undervisningslokalerne ligger placeret rundt om i både stueplan og 1. sals niveau. En læringstrappe fungerer som adgang til 1. sal, men er også apteret med store siddetrin, hvor man kan tage ophold både i mindre grupper, men også i forbindelse med større forsamlinger.

Den 2.500 kvm store bygning er beklædt med røde mursten, hvor partierne omkring flere af vinduerne udføres i recesmurværk for at skabe en dynamisk facade.

Artboard 1 1/6

Artboard 1 2/6

Artboard 1 3/6

Artboard 1 4/6

Artboard 1 5/6

Artboard 1 6/6

ET SAMARBEJDE, DER FUNGERER

Teamet har lige siden prækvalifikationsfasen arbejdet tæt sammen om at realisere bygherres drøm om en ny moderne og velfungerende skolebygning. For at sikre at samarbejdet har fungeret i de indledende faser og fortsat fungerer under udførelsen af byggeriet anvender vi Teamvaerk, et værktøj, der måler teamets evne til at samarbejde. Samtidig har en række workshops sikret at bygherres idekatalog er blevet virkeliggjort i de tegninger og beskrivelser, der bygges ud fra.

FÆRDIGT TIL TIDEN
Byggesagen blev i sommer afleveret til den aftalte tid, så skolen kunne blive taget i brug i forbindelse med opstarten af det nye skoleår. Det er en meget tilfreds bygherre, der har fået overdraget et byggeri, hvor man som bruger og bygherre har følt sig hørt og hvor alle beslutninger er blevet taget i fællesskab. Alt i alt har HF & VUC i Helsingør fået nogle fantastiske rammer.