Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus

"ET KULTURELT FYRTÅRN"
Som et spændende optisk bedrag står det nyt Bibliotek og Kulturhus og ligner i visse vinkler en bygning, der kun er 1,5 meter bred. Inde bag de mange farvede glas er der overraskende rummeligt med åbne rum og højt til loftet.

Fakta

Adresse


Skolestien 2, Brønshøj

Bygherre


Københavns Kommune

Storentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Cobe A/S

Udførselsperiode


2015 - 2018

Byggesum


35.8 mio. kr.

Areal


1.584 kvm

Spændende byggeri

Det er Cobe Arkitekter, der har tegnet Tingbjergs nye samlingspunkt. Huset er nærmest udformet som en stor sættekasse, hvor man udefra kan kigge ind i bygningens forskellige rum.
De gule mursten går igen i det nye byggeri og forener det nye med det gamle.

Bygningen rummer bibliotek, café, værksteder, børnerum, beboerrum og en sal der bruges til mindre koncerter og andre arrangementer. Det er bygget sammen med Tingbjerg Heldagsskole, så skolen kan nyde godt af faciliteterne om dagen og omvendt om aftenen.

Luknings- og kompletterings-entreprise

Juul & Nielsen stod blandt andet for glasfacaderne, lofter, gulve, vægge, ståltrapper, blikkenslagerarbejdet, fast inventar, malerarbejder og murværk.

Artboard 1 1/3

Artboard 1 2/3

Artboard 1 3/3

Teglbaguetter som facademateriale

Forsiden af bygningen består af en stor glasfacade opdelt i mindre enheder. Alle glas til facader, døre og vinduer blev leveret som superlavenergi ruder 0,6 med lamineret sikkerhedsglas på inderside. Der anvendtes en blanding af Climatop Ultra N med Seralit silketrykt glas, Climatop Ultra N med emaljeglas glas samt Climatop Ultra N uden farve, hvilket giver det sættekasse-agtige udtryk.

Den øvrige del af bygningen (murværket) er beklædt med lette påhængtede facader leveret som teglbaguettes i terracotta, der monteredes på en betonbagvæg. Teglbaguettene er monteret på både lodrette og vandrette (tag) flader.