Vokseværk i skoven

Skovskolen ligger i naturskønne omgivelser i Nødebo Nordsjælland mellem Gribskov og Esrum sø. Skolen hører under Københavns Universitet og uddanner blandt andet skov– og landskabsingeniører, skov– og naturteknikere samt naturvejledere. Der udbydes også en lang række AMU-kurser indenfor skov-, park- og landskabsdrift og friluftsliv.

Skolen hører under Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning.

Fakta

Adresse


Nødebovej 77A, Fredensborg

Bygherre


Bygningsstyrelsen

Hovedentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Rørbæk og Møller Arkitekter ApS

Ingeniør


Alectia A/S

Udførselsperiode


2015 - 2016

Byggesum


14.5 mio. kr.

Areal


820 kvm

DEN NYE BYGNING

Den nye uddannelsesbygning er på 820 kvm i stueplan samt 50 kvm udnyttet tagetage med teknikrum. Bygningen indeholder undervisningslokaler, fælles- og grupperum samt birum.

Alle bygningerne på Skovskolen er opført med sort træbeklædning og tagbeklædning af sort tagpap. Den nye bygning er udført som let byggeri med et konstruktivt system af stålrammer og tagkassetter. Vinduerne er af træ/alu typen.

Bygningen overholder BR10, lavenergiklasse 2015.

Artboard 1 1/8

Artboard 1 2/8

Artboard 1 3/8

Artboard 1 4/8

Artboard 1 5/8

Artboard 1 6/8

Artboard 1 7/8

Artboard 1 8/8

SKOLE I DRIFT

Skolen var i drift under byggeriet og der blev specielt taget hensyn til den nærliggende bygning 15, derfor var der undervejs i byggeriet fokus på at sikkerheden skulle være i top med adskilte adgangsveje for gående og kørende.

Der blev taget specielt hensyn til de studerende i nabobygningen, når der skulle udføres særligt støjende arbejde. Det blev primært udført, når der ikke foregik undervisning i bygningen.

Under hele byggeriet var byggeledelsen nærværende på pladsen og havde en meget tæt samarbejde med både skolens ledelse og bygherres rådgivere.

Byggeriet blev afleveret til tiden og til bygherres tilfredshed.