PCBA - Center for behandling af voksne med spise-forstyrrelser

Psykiatrisk Center Ballerup er et stort center med en samlet kapacitet på 160 sengepladser, en lang række ambulante tilbud, akutmodtagelse og 700 ansatte. Centeret ligger i et naturskønt område i Ballerup og består af en lang række et og to-etagers bygninger, der ligger spredt på et større område.

Region Hovedstaden samler al forskning og behandling af spiseforstyrrelser hos voksne på et sted.
Nybyggeriet omfatter opførelse af ca. 5000 m2 nybyggeri i 5 bygninger i hhv. én og to etager, kædet sammen af glasgange. Byggeperiode fra sommer 2016 til efterår 2017.

Fakta

Adresse


Maglevænget 2, Ballerup

Bygherre


Region Hovedstadens Psykiatri

Storentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Rubow Arkitekter A/S

Ingeniør


Wessberg A/S

Udførselsperiode


2016 - 2017

Byggesum


33.1 mio. kr.

Areal


5.000 kvm

Psykiatriens Louisiana

Det nye byggeri er smukt, lyst og indbydende og minder i sin planløsning om Louisiana, der har en lignende arkitektur. Det er Rubow Arkitekter, der har tegnet byggeriet, som passer ind i det nuværende byggeri på Psykiatrisk Center Ballerup.

Vi udfører konstruktions- og lukningsentreprisen.

Vi udfører skeletkonstruktioner i stål med en efterfølgende kassetteopbygning af facade og tag. Derefter monterede vi vinduer og facadepartier og afslutter med en facadebeklædning af fiberbeton.
Der arbejdedes tæt sammen med de øvrige storentrepriser, da der forekom en del berøringsflader, der krævede koordinering.

De nye bygninger opføres i et område, hvor der allerede er eksisterende idriftværende bygninger. De nærmeste bygninger indeholder således blandt andet to psykiatriske ambulatorier og et intensivt døgnafsnit for ældre.

Der er ved levering af stål og tag– og facadekassetter tænkt nøje over logistikken og leveringstider, så naboerne er blevet udsat for færrest mulig gener i forbindelse med leveringen og monteringen.

Artboard 1 1/8

Artboard 1 2/8

Artboard 1 3/8

Artboard 1 4/8

Artboard 1 5/8

Artboard 1 6/8

Artboard 1 7/8

Artboard 1 8/8