Daginstitutionen Frederiksvej

Daginstitutionen Frederiksvej var en sammenlægning af fire eksisterende institutioner på Frederiksberg. Institutionen er på 1.700 kvm og opført i tre etager og kan rumme 182 børn i aldersgruppen 0-6 år. Institutionen lever op til lavenergibygning 2015.

Fakta

Adresse


Frederiksvej 51-53, Frederiksberg

Bygherre


Frederiksberg Kommune

Storentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


COBE A/S

Ingeniør


Søren Jensen Rådgivende Ingeniører

Udførselsperiode


2014 - 2015

Byggesum


19.2 mio. kr.

Areal


1.700 kvm

SPÆNDENDE PLANLØSNING

Daginstitutionen Frederiksvej består af 11 små sammenbyggede huse. Husene er vendt i forskellige retninger og er i to til tre etager med sadeltage. De er funktionelle og kompakte med en god planløsning, men de er også udfordrende og spændende for børnene. Hvert hus har egen farvekode, der gør det let at orientere sig og samtidig giver et mere levende og farverigt miljø.

UDELIV I BØRNEHØJDE

I den ene af bygningerne vil nederste etage danne grundlag for et udekøkken, hvor børnene om sommeren kan hjælpe pædagogerne med at tilberede mad. Den udendørs madlavning er en del af en målsætning om at børnene skal have et aktivt udeliv. En af bygningerne er udført med en taghave med legeområde. Taghaven er begrønnet og delvist overdækket.

Artboard 1 1/5

Artboard 1 2/5

Artboard 1 3/5

Artboard 1 4/5

Artboard 1 5/5

VORES ENTREPRISE

Juul & Nielsen stod for luknings– og kompletteringsentreprisen. Den indeholdt alle vinduer og døre, indvendige vægbeklædninger, inventar, tag og facadebeklædning. Ydervægge og tag var præfabrikerede højisolerede elementer monteret på en stålkonstruktion. Facaderne blev herefter beklædt med trapezplader nogen med hvide og andre med sorte plader herudover er tre af husene med trælameller. Materialevalget giver et ekstra spil i de meget simple facader.

Der udførtes to forskellige vinduesformater i bygningen. Store faste vinduer med siddenicher, hvor børnene kan opholde sig og mindre oplukkelige vinduer som også fungerer som flugtvej.