Bred ekspertise forvandlede laboratorier til kontorer

Københavns Universitets bygning på Øster Farimagsgade i København blev i knapt 50 år brugt som laboratorium. I 2007 skulle bygningen i stedet huse kontorer, i den forbindelse trak Juul&Nielsen på hele vores faglige bredde.

Fakta

Adresse


Øster Farimagsgade 2A

Bygherre


Københavns Universitet - Bygningsstyrelsen

Totalentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Tegnestuen Trio

Ingeniør


DOMINIA A/S

Udførselsperiode


2007 - 2009

Byggesum


50.7 mio. kr.

Areal


5.000 kvm

TVÆRFAGLIG INDSATS

Juul&Nielsen Teknik, brugte sin VVS-ekspertise til at stå for forsvarlig nedtagning af rør, vaske og alle de andre installationer, der var en del af bygningens fortid som laboratorium. Det var også vores VVS’ere, der sørgede for, at der i forbindelse med renoveringen af toiletfaciliteterne indrettedes handicap-toiletter på hver etage. Og endelig var JN’s elektrikere ansvarlige for omlægning af hele bygningens elektriske net.

Artboard 1 1/6

Artboard 1 2/6

Artboard 1 3/6

Artboard 1 4/6

Artboard 1 5/6

Artboard 1 6/6

NÅR DE ANSATTE SKAL SIDDE NED

Bunden af alle bygningens godt 200 facadevinduer blev sænket 30 cm for at tilgodese, at der nu skulle være siddende arbejdspladser. Det sørgede Juul&Nielsens murere for, samtidig med at vores tømrer/snedkere stod for den nødvendige nedrivning og indvendige ombygning af bygningens 5 etager.

OMGIVELSER SKAL OGSÅ HAVE ET ”LØFT”
De ydre omgivelser blev også renoveret. Derfor kom der nye belægninger rundt om bygningen og der etableres nye grønne områder. Med Botanisk Have som nærmeste nabo, stillede det store krav til de ydre omgivelser.