Totalrenovering af Volden 27

Vi har i hovedentreprise foretaget en gennemgribende renovering af et byhus med tilbygning på bagsiden, renovering af kælder, butikslejemål og boliger. Derudover har vi totalrenoveret tag og facader.

Fakta

Adresse


Volden 27, Aarhus C

Bygherre


Byliv ApS

Hovedentreprenør


Juul & Nielsen Vest A/S

Arkitekt


GPP Arkitekter A/S

Ingeniør


Tri-Consult A/S

Udførselsperiode


2019

Byggesum


9.4 mio. kr.

GENNEMGRIBENDE RENOVERING AF BYEJENDOM

Bygningen, der er opført i 1879, er beliggende på en smal gade i Aarhus’ latinerkvarter i et område præget af mange mindre butikker og caféer, hvilket gav udfordringer i forbindelse med levering af materialer. Der var kun en smal passage til baggården og den trange plads gjorde det nødvendigt at flytte materialerne rundt ved håndkraft og motorbør i mindre enheder. Den ringe plads omkring bygningen gav også begrænset plads til byggeplads og materiel. Samtidig skulle der tages hensyn til nabobutikkerne, der skulle kunne opretholde en normal drift, mens renoveringen stod på, derfor blev alle leverancer koordineret med de øvrige butikkers åbningstider.

Artboard 1 1/6

Artboard 1 2/6

Artboard 1 3/6

Artboard 1 4/6

Artboard 1 5/6

Artboard 1 6/6

GENNEMGRIBENDE RENOVERING AF BYEJENDOM

Det var bygherres ønske at ejendommen skulle restaureres nænsomt og med respekt for den tidsalder, den blev opført i. Derfor er der brugt tid og ressourcer på at få valgt de rette farvenuancer på facade, vinduer og døre, så ejendommen fremstår så autentisk som muligt. De nye dannebrogsvinduer og de nye døre er med til at tilbageføre ejendommen til dens oprindelige udtryk.

Efter afsluttet renovering fremstår lokalerne lyse og lækre med mange flotte detaljer, hvor der er taget hensyn til ejendommens alder. Der er bl.a. i lejlighederne lagt nye flotte plankegulve i Dinesen Douglas, der er opsat svanekøkkener og de nyindrettede baderum har Mosa tiles klinker på gulv og i bruserum. Thy trapper har leveret ny trappe til opgangen.

Butikslokalerne har fået et væsentligt løft og er blev udbygget med 23 kvm i baggården og butikken fremstår nu indbydende med egetræsgulve lagt i Chevron/fransk mønster og med flot lysindfald fra nyt stort vinduesparti ud mod gårdrummet. Her er der også er blevet gennemrenoveret med chaussesten og ny begrønning.