Indretning af sprogskole og kantine i Udenrigs-ministeriet

Ombygning og istandsættelse af eksisterende arealer til ny kantine og sprogskole. Samtidig opsættes nye ovenlysvinduer inkl. hultagning i betondæk.

Fakta

Adresse


Asiatisk plads 2, Kbh. K

Bygherre


Bygningsstyrelsen

Storentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Rørbæk & Møller arkitekter

Ingeniør


EKJ Rådgivende Ingeniører

Udførselsperiode


2017

Byggesum


16.9 mio. kr.

Areal


3.500 kvm

I BRUG UNDER RENOVERING

Under hele renoveringen har Udenrigsministeriet været i brug. Det betød, at de mest støjende arbejder blev udført i weekender og efter fyraften, for ikke at belaste de ansatte i Udenrigsministeriet unødigt. Det var dog ikke muligt med alle opgaver, men den gode dialog gjorde, at vi blev mødt med stor forståelse af de ansatte.

EGETRÆS LOFTERNE ER SPECIAL FREMSTILLEDE

Egetræslofterne er en systemleverance og er et loftribbe panelloft i varierende længde. Hvert andet modul er demonterbart. Loftribberne er af massiv 33×33 mm eg. Det kræver stor nøjagtighed at producere dette loft. Stort set alle sektioner af loftets moduler er i specielle mål og klargjort for El– og VVS installationsarbejder. Loftet leveres i moduler direkte fra eget værksted til montage.

Artboard 1 1/7

Artboard 1 2/7

Artboard 1 3/7

Artboard 1 4/7

Artboard 1 5/7

Artboard 1 6/7

Artboard 1 7/7

STRAM LOGISTIKSTYRING OG SIKKERHED

Området omkring Udenrigsministeriet er tæt befærdet og der er meget lidt udenomsareal, der kan anvendes til byggeplads. Der anvendes derfor Just-In-Time levering af materialer. En af de store udfordringer var at få materialerne ind i bygningen. Her var det været nødvendigt at afspærre området omkring Strandgade for indkraning af materialer. Den eneste mulighed, da byggeområdet befinder sig i stueplan mellem de to høje bygninger ud til Strandgade.

Al personale, der skal have adgang til Udenrigsministeriet skal sikkerhedsgodkendes. Det tager op til fire uger og godkendelsen foretages af PET. Det stillede krav til både os og vores underentreprenører om forudseenhed i forbindelse med bemanding.