Aktivitetshus, Retspsykiatrisk Center

Region Hovedstadens psykiatris bygninger er fra 1960 og tegnet af C.F. Møllers tegnestue. Bygningerne er meget distinkte med murede facader i gule teglsten, flade tage og kobberbeklædte sternkanter.

Alex Poulsens arkitekter skabte en tilbygning, der forholder sig tro mod den eksisterende arkitektur.

Fakta

Adresse


Nordre Ringvej 29 , Glostrup

Bygherre


Region Hovedstadens Psykiatri

Hovedentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Alex Poulsen Arkitekter

Ingeniør


EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

Udførselsperiode


2011 - 2012

Byggesum


8.3 mio. kr.

Areal


375 kvm

Sikret område

Patienterne/ de indsatte på Retspsykiatrisk Center Glostrup er i en sikret kategori som gør, at de ikke uhindret eller uden stort opsyn kan bevæge sig uden for afsnittet, dermed har de været afskåret fra et benytte sig af de faciliteter Glostrup Hospital har.
Der har været et stigende behov for aktivitetsmuligheder af både fysisk men også åndelig karakter. Et nyt aktivitetshus har nu skabt muligheder for at de indsatte fremover får nogle inspirerende og stimulerende udfoldelsesmuligheder.

Retspsykiatrisk center har været i funktion under hele byggeprocessen og da området er et sikret område har det stillet nogle særlige krav til sikkerheden omkring byggearbejdet.

Udover opførelsen af det nye aktivitetshus blev en del af den ældre bygningsmasse renoveret, da der var konstateret skimmelsvamp. Dette krævede en ekstrem koordinering, idet de indsatte skulle flyttes fra de berørte områder og vores medarbejdere skulle låses ind og ud hver gang, der skulle udføres noget arbejde i de beboede områder.
Alle medarbejderne var før opstart igennem et grundigt sikkerhedstjek og blev efter godkendelse udstyret med specielle nøglekort.

Artboard 1 1/2

Artboard 1 2/2

AKTIVITETSHUSETS FUNKTIONER

En hal til badminton, boldspil og andre fælles aktiviteter er omdrejningspunktet for projektet, der udover hallen indeholder et rum til træningsmaskiner, et stort lyst opholdsrum med direkte kontakt til det grønne miljø samt kontor, samtale- og mødelokale.