Ombygning af Onkologisk Ambulatorium på Herlev Hospital

Ombygningen af onkologisk Ambulatorium til specialambulatorium for kræftbehandling på Herlev Hospital har strakt sig over tre år. Opgaven er blevet gennemført etapevis—fem etaper i alt, idet afdelingen har været i drift mens ombygningerne stod på. Det har stillet store krav til koordineringen af byggeindsatsen.

Fakta

Adresse


Herlev Ringvej 73, Herlev

Bygherre


Region Hovedstaden

Storentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Creo Arkitekter

Ingeniør


Balslev A/S

Udførselsperiode


2011 - 2014

Byggesum


21 mio. kr.

Areal


3.550 kvm

Udvidelse af ambulatorie til kræftbehandling

Afdelingen har længe været for lille set i forhold til ambulatoriets omfattende behandling af patienter med forskellige kræfttyper. Udover de 3.550 kvm vi har ombygget er der blevet tilføjet 600 kvm på 3. sal i hospitalets behandlingsbygning i anden entreprise.

Ombygningen af det eksisterende Onkologisk Ambulatorium i den østlige ende af etage 04 indebar en total funktionel og rumlig omdisponering samt renovering af eksisterende installationer.

Det er hospitalets mål, at det renoverede ambulatorium vil medføre bedre og mere tidssvarende kræftbehandling til patienterne samt et bedre arbejdsmiljø for hospitalets ansatte.

Artboard 1 1/6

Artboard 1 2/6

Artboard 1 3/6

Artboard 1 4/6

Artboard 1 5/6

Artboard 1 6/6

Bevidst farvevalg

Da Herlev Hospital blev opført fik man kunstneren Poul Gernes til at stå for udsmykningen af alle lokalerne. Vægge og interiør er overalt på hospitalet dekoreret i et væld af stærke klare farver. Farvelægningen er udført ud fra idéen om, at hospitalet skal være et rart sted at være. Ved ombygningen af lokalerne blev der lagt vægt på at farvevalget skulle bibeholdes.

Udover ovenstående projekt har vi gennem de sidste år udført adskillige fagentrepriser, bl.a. på Herlev hospitals patienthotel, skadestuen og centralvagten.