Allerød Rådhus en arkitektonisk perle

Den 62 x 62 meter store kvadratiske bygning har fået renoveret facaderne og udskiftet de store vinduespartier til lavenergiruder. Renoveringen er forgået inde bag den karakteristiske solafskærmning i cedertræslameller.

Fakta

Adresse


Bjarkesvej 2, Allerød

Bygherre


Allerød Kommune

Bygherre rådgiver


ACTING Bygherrerådgivning ApS

Hovedentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Udførselsperiode


2021

Byggesum


8.8 mio. kr.

Areal


6000 kvm

FACADENS UDTRYK ER BEVARET

Rådhuset, der oprindeligt er opført til CRIMP A/S til forskning, produktion og administration er opført i 2000. I 2004 overtog Allerød Kommune bygningen og fik her ombygget bygningen til kommunens nye rådhus. Bygningen er en to etagers bygning på 6.000 kvm. Den er kvadratisk og har facader i glas og trælameller.

BYGNING I DRIFT

Rådhuset har været i drift under facaderenoveringen, hvilket har betydet, at der skulle tages hensyn til medarbejderne når de store facadeelementer blev udskiftet. Det har bl.a. betydet at der ikke måtte påbegyndes udskiftninger af elementer, hvis det ikke kunne færdiggøres samme dag. Der har under hele byggesagen været opretholdt en tæt kommunikation mellem byggeteam, rådhusets brugere og driftspersonalet på rådhuset.

Artboard 1 1/3

Artboard 1 2/3

Artboard 1 3/3

TRO MOD ARKITEKTUREN

Alle bygningens facader er oprindeligt udført som komplette glasfacader fra terræn til tag, suppleret med stern og nicher i aluplade.
De nye facadeelementer er blevet udformet så bygningens arkitektoniske udtryk bibeholdes. Vinduesproducenten har formået at producere nye lavenergivinduer med samme udtryk som de eksisterende vinduespartier.

Det anvendte træ er som minimum FSC mærket. Træ/alu elementer er udført med vindues– og dørrammer i mahogni og med 3-lags lavenergiruder

Det færdige udtryk adskiller sig således ikke fra det oprindelige, men rådhuset vil fremover fremstå mere energivenligt og med et bedre indeklima end ved den tidligere konstruktion.

Udover facaderenoveringen har vi også erstattet den gamle terrasse af IPE træ med en ny udført i samme materialer.