Totalrenovering af kontorer til to københavnske forvaltninger

To store forvaltninger i Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen, samledes i verdens mest moderne kontor i den nyrenoverede Hans Nansens Gård.
Hans Nansens Gård var et projekt, der strakte sig over mere end halvandet år og kom til at involvere knapt 100 mands arbejde over 7 etager for to store kommunale forvaltninger. Stort set uden at forstyrre kommunens daglige arbejde.
Det krævede planlægning, logistik og såvel håndværksmæssig kunnen som menneskelige kvaliteter af alle mand på pladsen – kvaliteter, som vi har vist ved projekter igen og igen.

Fakta

Adresse


Nyropsgade 1

Bygherre


Københavns Kommune

Bygherre rådgiver


Bascon A/S

Totalentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Kant Arkitekter A/S

Ingeniør


M. Damgård

Udførselsperiode


2007 - 2009

Byggesum


103 mio. kr.

Ny åbenhed

De to forvaltninger i Hans Nansens Gård påvirker dagligdagen for mange københavnere. Derfor bliver Hans Nansens Gård et nervecenter i kommunens indsats for at være så åben og tilgængelig som muligt.
Med den store reception, café og en let og åben indretning af kontorerne bliver Hans Nansens Gård et imødekommende servicecenter, der let kan administrere, hjælpe og rådgive om kommunale tilbud.

Artboard 1 1/9

Artboard 1 2/9

Artboard 1 3/9

Artboard 1 4/9

Artboard 1 5/9

Artboard 1 6/9

Artboard 1 7/9

Artboard 1 8/9

Artboard 1 9/9

Verdens mest moderne kontor

Alle etager i Hans Nansens Gård bygges op som åbne, aktivitetsbaserede kontorlandskaber, hvor der er plads til snart sagt alle arbejdsformer – fra det helt åbne og afslappede lounge miljø til lukkede fordybelsesrum.
Men hvad er forskellen på disse kontorer og de andre åbne kontormiljøer, vi har set? Kernen i forskellen ligger i tankegangen New Office. Kort sagt bevirker valg af materialer og indretning at kontorerne bliver så fleksible, at de kan tilpasses fremtidige arbejdskrav – også dem, vi ikke kan spå om i dag. IT-styret lys og ventilation sikrer også, at nye kontorer ikke plages af kuldebroer, varmezoner og lys, der er indrettet efter en helt anden arbejdsplads.