Ombygning og udvidelse med 2. sal

På et af Strøgets dyreste hjørner finder man Klarlund Corner, som siden 1969 har solgt nogle af de fineste ure, der findes på markedet samt eksklusive smykker og juveler. Klarlund er blandt andet Nordens største Rolex-forhandler.
Hvert år strømmer turisterne til butikken, når de store krydstogtskibe lægger til kaj.

Udover at sælge ure og smykker har butikken i Østergade et certificeret urværksted med nogle af branchens dygtigste urmagere.

Fakta

Adresse


Østergade 22, 1100 Kbh. K

Bygherre


Klarlund A/S

Hovedentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Ole Hagen Arkitekter A/S

Ingeniør


D&N Rådgivende Ingeniører / Gert Carstensen A/S

Udførselsperiode


2016

Byggesum


18.2 mio. kr.

Ombygning i etaper

I forbindelse med ombygningen af Klarlunds urbutik, urværksted og birum ønskede bygherre at ombygningen fandt sted etapevis, idet butik og værksted skulle holde åbent mens ombygningen stod på.

Ved udarbejdelsen af etape– og tidsplaner var der en meget tæt dialog mellem hovedentreprenør, arkitekt og butiksledelsen der sikrede at alle arbejder udføretes med størst mulig hensynstagen til en butik i drift. Det var hele 1. og 2. etage, der blev renoveret samt dele af stueetagen.

En byggesag på et af Danmarks mest befærdede strøg er en udfordring der blev løst, der var for eksempel meget begrænsede muligheder for leverancer og bortskaffelse af affald og derudover var byggepladsen etableret i en snæver baggård, hvor der ikke varr megen plads til materialeopbevaring og skurby. Men med lidt snilde lod det sig alt sammen gøre.

Artboard 1 1/1

Støvfrit urmagerværksted

Det var af højeste vigtighed at urværkstedet undervejs i byggeprocessen blev holdt støvfrit, da støv vil være ødelæggende for de eksklusive urværker, der dagligt blev repareret på værkstedet.

Derfor tog vi undervejs alternative metoder i brug. Da gulvet på etagen over værkstedet blev fjernet anvendte vi en slamsuger til at fjerne ler indskudslaget, der befandt sig direkte ovenpå værkstedet. Udover at det gav minimale støvgener, havde det også den fordel at al affaldet blev bragt væk i samme proces.