FRIHEDSMUSEET GENOPSTÅR EFTER BRAND

Den 28. april 2013 brændte Frihedsmuseet ned til grunden i en påsat brand. Her syv år senere kan museet atter slå dørene op for gæsterne i helt nye og spændende rammer.

Fakta

Adresse


Esplanaden 13, København K

Bygherre


Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen

Storentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Lundgaard & Tranberg ark

Ingeniør


EKJ Rådgivende Ingeniører

Udførselsperiode


2018 - 2020

Byggesum


7.9 mio. kr.

Areal


1.623 kvm

LUKNINGS– OG KOMPLETTERINGSENTREPRISEN—SE03

Størstedelen af det nye museum ligger under terræn, hvor en udstillingshal breder sig ud i hele byggefeltet. Den synlige del af museet udgøres af en ellipseformet bygning i to etager kaldet Rotunden. Bygningen fungerer som adgangs– og cafébygning.

Byggesagen er gennemført i fire storentrepriser, hvor vi har stået for Luknings- og kompletteringsentreprisen, som bestod af murer-, tømrer-, smede- og malerarbejde.

UDVENDIGE ARBEJDER

Murerarbejdet bestod blandt andet af skalmuring af den synlige del af museet. Murstenene var bygherreleverance.
Vindfang er udført i Tombak med messingbeslag. Affaldsskur er beklædt med Corten A plader i rusttrægt og vejrbestandigt konstruktionsstål. Taget på Rotunden er udført som underlag for grønt tag. Efter opmuring af skalmur er der opsat espalier omkring hele Rotunden.

Artboard 1 1/10

Artboard 1 2/10

Artboard 1 3/10

Artboard 1 4/10

Artboard 1 5/10

Artboard 1 6/10

Artboard 1 7/10

Artboard 1 8/10

Artboard 1 9/10

Artboard 1 10/10

INDVENDIGE ARBEJDER

Der opsættes letvægge og forsatsvægge og i Rotunden isættes træ/alu vinduer. Der opsættes både ind– og udvendige døre. Lofter i udstillingshallen består af nedstroppede sorte flådelofter, mens øvrige lofter er akustikpudslofter. Gulvene er polyurethangulve, der giver en ensartet og blank overflade.
Der er leveret fast inventar i form af buede og lige bænke i siddenicher, inventar til Museumsvært og butik samt lockers og bøjlestang til garderoben. Anretter– og tekøkken har fået leveret produkter af typen Svane Unik Solid i sort gennemfarvet MDF.
Der er efter færdiggørelsen af klimasikringen udført blowdoor test af foyer og udstillingsrum.