Nyt samlingspunkt for skolens elever

Opførelse af 2.500 kvm nye tilbygninger til Kragelundskolen indeholdende ny hovedindgang, undervisningsfaciliteter, faglokaler og administrationslokaler. Herudover er eksisterende hovedbygningen på 2600 kvm blevet moderniseret med nye undervisningslokaler og nye støttefunktioner til det pædagogiske læringscenter.

Bygherre ønskede et nyt naturligt samlingspunkt for skolens elever. Tilbygningen med det store fællesrum blev skolens nye hjerte.

Eleverne mødes her på tværs af klassetrin i leg og læring og skaber nye sociale relationer.

Fakta

Adresse


Parkvej 18 8270 Højbjerg

Bygherre


Aarhus kommune

Bygherre rådgiver


DK2 Bygherrerådgivning

Totalentreprenør


Juul & Nielsen

Arkitekt


GPP Arkitekter A/S

Ingeniør


Cowi A/S

Udførselsperiode


2010 - 2013

Byggesum


38.5 mio. kr.

LAVENERGIKLASSE 1

Allerede tidligt i designfasen var der fokus på at minimere energibehovet i den nye tilbygning gennem materialevalget. Ud over energibesparelse blev der vægt på indeklima, funktionalitet, vedligeholdelse og økonomi, således bygningen som helhed er bæredygtig lang tid ud i fremtiden.

Artboard 1 1/7

Artboard 1 2/7

Artboard 1 3/7

Artboard 1 4/7

Artboard 1 5/7

Artboard 1 6/7

Artboard 1 7/7

ETAPEVIS BYGGERI

I Juul & Nielsen har vi tradition for at ombygge og renovere skoler, mens de er i brug.

Vi gør arkitektens visioner levende samtidig med, at vi lægger stor vægt på at opbygge en god dialog med skolens ledelse og dens brugere. På grund af den omfattende renovering og de 2.500 kvm nye tilbygninger var det nødvendigt allerede tidligt i processen at tage højde for byggeplads-logistikken samt vigtigst af alt sikkerheden for skolens mange børn, der skulle færdes tæt på en byggeplads over en længere periode.