Nye kvadratmeter udvikler hele forretningen for Johannes Fog

Ombygning gennem 2,5 år – uden behov for at lukke butikken. Det var bare ét af kravene til Juul & Nielsen fra Johannes Fog i forbindelse med byggemarkedets store om- og tilbygning.

Projektet har været præget dels af, at Juul & Nielsen har været med helt fra starten og dels af, at projektet undervejs har udviklet sig fra traditionelt byggeri til at blive et byggeri med et eksklusivt udtryk både ude og inde.

Fakta

Adresse


Nørgaardsvej 3, KgS Lyngby

Bygherre


Johannes Fog Holding A/S

Totalentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


Kant Arkitekter A/S

Ingeniør


Anders Christensen Rådgivende Ingeniører

Udførselsperiode


2003 - 2006

Byggesum


65 mio. kr.

Ombygning mens butikken var åben

– også når der blev skiftet retning undervejs
Byggeriet har samlet det, der oprindeligt var et knopskudt kludetæppe af 5 bygninger til at blive et moderne centerkoncept med shop-i-shops, en ekstra etage, ny facade og meget mere. Alt sammen lavet uden at lukke Johannes Fog én eneste dag. Blandt de tekniske udfordringer var udskiftning af taget uden at fjerne det eksisterende først, tilføjelsen af en rulletrappe i indgangspartiet relativt sent i forløbet og specialelementer i tagkonstruktionen, der muliggjorde ekstra store spændvidder.

Artboard 1 1/7

Artboard 1 2/7

Artboard 1 3/7

Artboard 1 4/7

Artboard 1 5/7

Artboard 1 6/7

Artboard 1 7/7

Fleksibel, aktiv medspiller

"Ombygningen af Johannes Fog var et projekt, hvor vi for alvor havde mulighed for at vise vores styrker. Vi kunne var en fleksibel og aktiv medspiller for Johannes Fog og de yderligere aktører i projektet, hvor vi fangede nye ideer og implementere dem uden at det gik ud over tidsplan eller budget.” Sagde direktør Tommy Nielsen

Også da man måtte konstatere, at der ved udgravningen til ny kælder under en del af byggeriet blev konstateret forurenet jord. Byggeprojektet blev korrigeret og det lykkedes at få jorden fjernet uden at tidsplanen skred.