NÅR DER IKKE ER PLADS TIL OMMERE

Ringbo er et unikt byggeri under Københavns Kommune, hvor det fungerer som et tilbud for psykisk syge med et akut behov for behandling, omsorg og bolig.

Som en ringformet bebyggelse med 12 beboelsesafsnit er det erklæret bevaringsværdigt, men som et produkt af 60’ernes beton-byggeboom, delte det problemer med en lang række andre bebyggelser i form af svamp og råd i tagafsnittene og forvitringer i betonen.

Fakta

Adresse


Granvej 14, Bagsværd

Bygherre


Københavns Kommune

Hovedentreprenør


Juul & Nielsen A/S

Arkitekt


RIA/Dominia A/S

Ingeniør


RIA/Dominia A/S

Udførselsperiode


2004 - 2007

Byggesum


25 mio. kr.

Areal


12.000 kvm

PROJEKT I UDVIKLING

Projektet med Ringbo begyndte med en tagrenovering af 11-12.000 m2 tag, men undervejs udvidede opgaven sig til også at omfatte betonrenovering og facaderenovering, herunder vinduespartier. Det betød, at vi kunne bruge en stilladsoverdækning, der langsomt bevægede sig hele vejen rundt om Ringbo.

Artboard 1 1/2

Artboard 1 2/2

PERFEKT FØRSTE GANG

Beboerne blev boende i komplekset under hele forløbet. De enkelte afsnit blev flyttet over i midlertidige boliger, og flyttede tilbage efterhånden som de enkelte afsnit blev færdige. Det var et væsentligt krav fra bygherren, at beboerne ikke skulle forstyrres, når de først var flyttet ind i et nyrenoveret afsnit, så der var simpelthen ikke plads til ommere.

Det endelige resultat var en perfekt overdragelse af hele projektet med en stor og klart udtrykt tilfredshed fra brugerne og bygherren.