JUUL&NIELSEN

Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus

Tæt på Tingbjerg Skole opføres nyt bibliotek og kulturhus som fremover skal være rammen om beboeraktiviteter og skabe nye fællesskaber.

Det nye kulturhus bygges sammen med Tingbjerg Heldagsskole, så skolen kan nyde godt af faciliteterne om dagen og omvendt om aftenen.

Det er Cobe Arkitekter, der har tegnet Tingbjergs nye samlingspunkt. Huset er nærmest udformet som en stor sættekasse, hvor man udefra kan kigge ind i bygningens forskellige rum.

De gule mursten går igen i det nye byggeri og forener det nye med det gamle.

Bygningen kommer til at rumme Bibliotek, café, værksteder, børnerum, beboerrum og en sal der kan bruges til mindre koncerter eller andre arrangementer.

LUKNINGS OG KOMPLETTERINGSENTREPRISE
Juul & Nielsen står blandt andet for glasfacaderne, lofter, gulve, vægge, ståltrapper, blikkenslagerarbejdet, fast inventar, malerarbejder og murværk

FACADEOVERFLADE
Forsiden af bygningen vil bestå af en stor glasfacade opdelt i mindre enheder. Alle glas til facader, døre og vinduer skal leveres som superlavenergi ruder 0,6 med lamineret sikkerhedsglas på inderside. Der anvendes en blanding af Climatop Ultra N med Seralit silketrykt glas, Climatop Ultra N med emaljeglas glas samt Climatop Ultra N uden farve, hvilket giver det sættekasse-agtige udtryk.

Den øvrige del af bygningen (murværket) er beklædt med lette påhængte facader leveret som teglbaguettes i terracotta, der monteres på en betonbagvæg. Teglbaguettene er monteret på både lodrette og vandrette (tag) flader.

Teglbaguettene opfylder kravene til EN 10545 del 12. Teglbaguettene til taget er leveret med stålforstærkning.

 

Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus

Adresse: Skolestien 2, Brønshøj

Arkitekt: Cobe A/S

Rådgivende Ingeniør: Søren Jensen Rådg. Ing.

Landskabsarkitekt: Kragh & Berglund

Bygherre: Københavns Kommune

Udførselsperiode: 2015 - 2018

Areal: 1584 kvm

Byggesum: 33,9 mio. kr.

Juul & Nielsen, Glostrup
Erhvervsvej 15
2600 Glostrup

Tel:   +45 43 42 13 11
Fax:   +45 43 42 13 12
Email:   info@juul-nielsen.dk
Juul & Nielsen, Århus
Mølbakvej 13
8520 Lystrup

Tel:   +45 86 21 10 33
Fax:   +45 86 21 09 33
Email:   info@juul-nielsen.dk