JUUL&NIELSEN

Bocenteret Ringbo

NÅR DER IKKE ER PLADS TIL OMMERE
Ringbo er et unikt byggeri under Københavns Kommune, hvor det fungerer som et tilbud for psykisk syge med et akut behov for behandling, omsorg og bolig.

Som en ringformet bebyggelse med 12 beboelsesafsnit er det erklæret bevaringsværdigt, men som et produkt af 60’ernes beton-byggeboom, delte det problemer med en lang række andre bebyggelser i form af svamp og råd i tagafsnittene og forvitringer i betonen.

PROJEKT I UDVIKLING
Projektet med Ringbo begyndte med en tagrenovering af 11-12.000 m2 tag, men undervejs udvidede opgaven sig til også at omfatte betonrenovering og facaderenovering, herunder vinduespartier. Det betød, at vi kunne bruge en stilladsoverdækning, der langsomt bevægede sig hele vejen rundt om Ringbo.

PERFEKT FØRSTE GANG
Beboerne blev boende i komplekset under hele forløbet. De enkelte afsnit blev flyttet over i midlertidige boliger, og flyttede tilbage efterhånden som de enkelte afsnit blev færdige. Det var et væsentligt krav fra bygherren, at beboerne ikke skulle forstyrres, når de først var flyttet ind i et nyrenoveret afsnit, så der var simpelthen ikke plads til ommere.

Det endelige resultat var en perfekt overdragelse af hele projektet med en stor og klart udtrykt tilfredshed fra brugerne og bygherren.

>> Referenceark til download

FAKTA

Adresse: Granvej 14, Bagsværd

Hovedentreprenør: Juul & Nielsen A/S

Arkitekt: RIA/Dominia A/S

Rådgivende Ingeniør: RIA/Dominia A/S

Bygherre: Københavns Ejendomme

Udførselsperiode: 2004 - 2007

Byggesum: 25 mio. kr.

Vigerslevhus

Plejecenteret fik opdateret sine fællesområder, mens det var i drift. Der blev taget ekstra hensyn til beboerne
Juul & Nielsen, Glostrup
Erhvervsvej 15
2600 Glostrup

Tel:   +45 43 42 13 11
Fax:   +45 43 42 13 12
Email:   info@juul-nielsen.dk
Juul & Nielsen, Århus
Mølbakvej 13
8520 Lystrup

Tel:   +45 86 21 10 33
Fax:   +45 86 21 09 33
Email:   info@juul-nielsen.dk