JUUL&NIELSEN

Københavns Universitet

BRED EKSPERTISE FORVANDLER LABORATORIER TIL KONTORER FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET
Københavns Universitets bygning på Øster Farimagsgade i København har i knapt 50 år været brugt som laboratorium. I 2007 skulle bygningen i stedet huse kontorer, og i den efterfølgende ombygning har Juul & Nielsen trukket på hele vores faglige bredde.

TVÆRFAGLIG INDSATS
Juul & Nielsen Teknik, har brugt sin VVS-ekspertise til at stå for forsvarlig nedtagning af rør, vaske og alle de andre installationer, der var en del af bygningens fortid som laboratorium. Det er også vores VVS’ere, der har sørget for, at der i forbindelse med renoveringen af toiletfaciliteterne indrettes handicap-toiletter på hver etage. Og endelig har JN’s elektrikere haft ansvar for omlægning af hele bygningens elektriske net.

NÅR DE ANSATTE SKAL SIDDE NED
Bunden af alle bygningens godt 200 facadevinduer blev sænket 30 cm for at tilgodese, at der nu skal være siddende arbejdspladser. Det sørgede Juul & Nielsens murere for, samtidig med at vores tømrer/snedkere stod for den nødvendige nedrivning og indvendige ombygning af bygningens 5 etager.

FÆRDIG TIL TIDEN
”Der er selvfølgelig en del udfordringer, når en bygning skal tømmes efter 50 års laboratoriedrift,” siger projektansvarlig Henrik Højman og fortsætter: ”Men det er noget, vi kan planlægge os ud af, så bygherre får sin bygning til den aftalte tid.”

OMGIVELSER SKAL OGSÅ HAVE ET “LØFT”
Det er ikke altid nok at udskifte den indvendige del af en bygning. De ydre omgivelser kan også trænge til at blive renoveret. Derfor kommer der nye belægninger rundt om bygningen og der etableres nye grønne områder. Med Botanisk Have som nærmeste nabo, så skylder man at tage hensyn til omgivelserne.

>> Referenceark til download

FAKTA

Adresse: Øster Farimagsgade 2A

Totalentreprenør: Juul & Nielsen A/S

Arkitekt: Tegnestuen Trio

Rådgivende Ingeniør: Dominia

Bygherre: Københavns Universitet - Bygningstyrelsen

Udførselsperiode: November 2007 - April 2009

Areal: 5.000 kvm

Byggesum: 50,7 mio. kr.

 

Mærskbygningen

Vi er stolte over at have medvirket til at bygge Københavns nye vartegn. Med kompletterings-entreprisen har vi været med til at forme det indvendige af bygningen. Blandt andet den flotte vindeltrappe
Juul & Nielsen, Glostrup
Erhvervsvej 15
2600 Glostrup

Tel:   +45 43 42 13 11
Fax:   +45 43 42 13 12
Email:   info@juul-nielsen.dk
Juul & Nielsen, Århus
Mølbakvej 13
8520 Lystrup

Tel:   +45 86 21 10 33
Fax:   +45 86 21 09 33
Email:   info@juul-nielsen.dk