JUUL&NIELSEN

Hjortespringbadet

OVERDÆKNING AF FRILUFTSBAD
Efter næsten 40 år som friluftsbad har Hjortespringbadet i Herlev fået en permanent indpakning. Det gamle 50-meter bassin er blevet indrammet af en let glasboks. De store glaspartier giver en følelse af at man stadig er udendørs. En betonkerne bærer tagkonstruktionen.

NEDHÆNGTE LOFTER
Da 50 meter bassinet kun skulle renoveres med ny folie og ikke kunne tåle trykbelastning fra et stillads stillede det nogle særlige krav til det stillads, der skulle til for at de nedhængte lofter over bassinet kunne monteres.

Løsningen blev et rullestillads monteret i et skinnesystem, så det kan flyttes på langs ad bassinet i takt med at skinnesystem og loftsplader bliver monteret, hvilket udføres i to tempi.

AKUSTIKPLADER
Udover de nedhængte lofter har Juul & Nielsen opsat de turkis akustikplader og de mange trælister udført i specielt olieholdig egetræ. Pladerne kræver minimalt vedligehold og er samtidig med, at de forbedrer akustikken i det store lokale, en æstetisk flot løsning.

Akustikpladerne er af typen Focus A, de er monteret i et skinnesystem, der er udviklet til rum, som kræver større modstand over for korrosion. Pladerne er monteret i et synligt skinnesystem i loftet.

KLORHOLDIGT MILJØ
Der stilles specielle krav til brug af materialer i klorholdige miljøer, idet specielt stål korroderer når det udsættes for klorholdige gasser. Derfor er der overalt i byggeriet anvendt C klasse 5 skruer for at sikre en så lang holdbarhed som muligt.

>> Referenceark til download

 

FAKTA

Adresse: Skinderskovvej 29, Herlev

Fagentreprenør: Juul & Nielsen A/S

Arkitekt: Friis & Moltke

Rådgivende Ingeniør: Carl Bro

Bygherre: Herlev Kommune

Udførselsperiode: 2009

Byggesum: 4,7 mio. kr.

 

Retspsykiatrisk Center Glostrup

Nyt aktivitetshus i sikret område og renovering af eksisterende bygninger - en udfordring for både byggeledelsen og personalet på stedet
Juul & Nielsen, Glostrup
Erhvervsvej 15
2600 Glostrup

Tel:   +45 43 42 13 11
Fax:   +45 43 42 13 12
Email:   info@juul-nielsen.dk
Juul & Nielsen, Århus
Mølbakvej 13
8520 Lystrup

Tel:   +45 86 21 10 33
Fax:   +45 86 21 09 33
Email:   info@juul-nielsen.dk