JUUL&NIELSEN

Daginstitutionen Frederiksvej

Daginstitutionen Frederiksvej er en sammenlægning af fire eksisterende institutioner på Frederiksberg. Institutionen er på 1.700 kvm opført i tre etager og kan rumme 182 børn i aldersgruppen 0-6 år. Institutionen lever op til lavenergibygning 2015.

SPÆNDENDE PLANLØSNING
Daginstitutionen Frederiksvej består af 11 små sammenbyggede huse. Husene er vendt i forskellige retninger og er i to til tre etager med sadeltage. De er funktionelle og kompakte med en god planløsning, men de er også udfordrende og spændende for børnene. Hvert hus har egen farvekode, der gør det let at orientere sig og samtidig giver et mere levende og farverigt miljø.

UDELIV I BØRNEHØJDE
I den ene af bygningerne vil nederste etage danne grundlag for et udekøkken, hvor børnene om sommeren kan hjælpe pædagogerne med at tilberede mad. Den udendørs madlavning er en del af en målsætning om at børnene skal have et aktivt udeliv. En af bygningerne udføres med taghave med legeområde. Taghaven er begrønnet og delvist overdækket.

VORES ENTREPRISE
Juul & Nielsen står for luknings– og kompletteringsentreprisen. Den indeholder alle vinduer og døre, indvendige vægbeklædninger, inventar, tag og facadebeklædning. Ydervægge og tag er præfabrikerede højisolerede elementer monteret på en stålkonstruktion. Facaderne er herefter beklædt med trapezplader nogen med hvide og andre med sorte plader herudover er tre af husene med trælameller. Materialevalget giver et ekstra spil i de meget simple facader.

VINDUERNE
Der udføres to forskellige vinduesformater i bygningen. Store faste vinduer med siddenicher, hvor børnene kan opholde sig og mindre oplukkelige vinduer som også fungerer som flugtveje.

>> Referenceark til download

FAKTA

Adresse: Frederiksvej 51-53, Frederiksberg

Storentreprenør: Juul & Nielsen A/S

Arkitekt: COBE A/S

Rådgivende Ingeniør: Søren Jensen Rådgivende Ingeniører

Bygherre: FK Ejendom

Udførselsperiode: 2014 - 2015

Areal: Ca 1700 kvm

Byggesum:
19,2 mio. kr.

Retspsykiatrisk Center Glostrup

Nyt aktivitetshus i sikret område og renovering af eksisterende bygninger - en udfordring for både byggeledelsen og personalet på stedet
Juul & Nielsen, Glostrup
Erhvervsvej 15
2600 Glostrup

Tel:   +45 43 42 13 11
Fax:   +45 43 42 13 12
Email:   info@juul-nielsen.dk
Juul & Nielsen, Århus
Mølbakvej 13
8520 Lystrup

Tel:   +45 86 21 10 33
Fax:   +45 86 21 09 33
Email:   info@juul-nielsen.dk