JUUL&NIELSEN

Ryesgade 30A-C er Danmarks bedste renovering

Torsdag den 5. september blev det i en tætpakket Mogens Dahl koncertsal afsløret hvem der fik tildelt RENOVER prisen 2013 – en pris stiftet af Realdania og GI for at sætte fokus på og styrke anerkendelsen af renovering.

Vi er i Juul & Nielsen stolte af at vi er en del af det team, der står bag vinderprojektet, Ryesgade 3A-C

Læs her et uddrag fra pressemeddelsen, der blev udsendt kort efter afsløringen af vinderen:

Store energibesparelser uden at det er gået ud over bygningens kulturhistorie og arkitektur. Sådan lød motivationen for at nominere den historiske københavnerejendom, Ryesgade 30 A – C, som her til aften blev belønnet med RENOVER prisen 2013.

Repræsentanter fra hele byggebranchen var mødt op til en festlig aften, der efter middag, underholdning og tale af klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegaard kunne afsløre, at Ryesgade 30 A-C, som den første i historien, kan kalde sig ”Danmarks bedste renovering”. Det er et valgkollegium af bestående af 61 udvalgte personer fra byggebranchen, der ved afstemning er nået frem til, at prisen skulle gå til ejendommen i Ryesgade. De har stemt blandt seks projekter, som er nomineret af et nomineringsudvalgt på baggrund af 107 indstillede projekter.

Ryesgade er en boligejendom fra 1896, der er istandsat både ind- og udvendigt, samtidig med at der er foretaget adskillige energiforbedringer. Ejendommen har desuden fået etableret fire penthouselejligheder og tagterrasser.

”Ejendommen i Ryesgade er et fornemt eksempel på, hvordan man kan forbedre funktionaliteten og opnå markante energibesparelser uden at gå på kompromis med de kulturhistoriske og arkitektoniske hensyn, man er nødt til at tage, når man renoverer en bygning, der er mere end 100 år gammel. Vi er stolte af at kåre Ryesgade som vinder af RENOVER prisen,” siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

”Det er vores håb, at prisen vil være med til at inspirere fremtidige renoveringsprojekter. Ryesgade har med et tæt samarbejde og engageret projektstyring opnået et resultat, der fortjener stor respekt og er et eksempel til efterfølgelse. Det er sjældent, at man ser energibesparelser i en ejendom bygget sidst i 1800-tallet, der er så store, som i Ryesgade,” siger Lars Axelsen, administrerende direktør i GI.

Udover æren fik de involverede parter i renovering af Ryesgade 100.000 kr. til at fejre den nye titel for.

Fakta:

DE NOMINEREDE TIL RENOVER prisen 2013:

Følgende seks projekter var nomineret til RENOVER prisen 2013:

  • Henkel, erhvervsbyggeri i Valby
  • Langkærparken, alment boligbyggeri i Aarhus
  • Nordkraft, kulturbyggeri i Aalborg
  • Poplen, institution i Roskilde
  • Ryesgade 30 A-C, boligbyggeri i København
  • Vestermølle Lade, kulturhus i Skanderborg

Læs mere om de nominerede på www.renover.dk

NOMINERINGSUDVALGETS MEDLEMMER

Nomineringsudvalget består af en formand og tre medlemmer, som repræsenterer bygherre-erfaring, arkitekt- og ingeniørfaglig viden samt de udførende. Nomineringsudvalget er udpeget direkte af styregruppen for RENOVER prisen 2013 og består af:

  • Formand for udvalget, Gøsta Knudsen (tidl. stadsarkitekt i Aarhus Kommune)
  • Henrik Mielke (direktør, COO, Enemærke & Petersen)
  • Torben Esbensen (direktør, Esbensen Rådgivende Ingeniører)
  • Karen Mosbech (adm. direktør, Freja Ejendomme)

OM RENOVER prisen 2013

RENOVER prisen er stiftet af Realdania og GI med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.