JUUL&NIELSEN

Når skrædderen syr i træ – specialbygget loft til Udenrigsministeriet

Efter længere tids ombygning og renovering, står Udenrigsministeriet nu færdigt og har bl.a. fået nye faciliteter til sprogskole, kantine og caféområde samt et specialbygget bibliotek. Arbejderne er præget af bygherres høje kvalitetskrav, og der er ikke gået på kompromis med hverken materialer eller udførelsesniveau. Et bygværk i sig selv er det 1400 m2 store egetræslamelloft, som er tegnet efter individuelle mål og produceret på værksted i 1200 individuelt nummererede kassetter, som derefter er leveret til opsætning i sektioner.

Også professionelle bygherrer vil have høj kvalitet
I disse år investerer mange private boligejere i specialfremstillede køkkener og andre løsninger til hjemmet, som er tilpasset individuelle mål og ønsker til det færdige udtryk.

Også blandt professionelle bygherrer er glæden ved gedigne materialer og høj æstetisk og håndværksmæssig kvalitet blevet en trend. Det mærker Juul & Nielsen, som for nylig har afleveret en større ombygning og renovering af Udenrigsministeriet: Foruden en større specialbygget inventarpakke, rummer ombygningen også et specialbygget lamelloft i massivt egetræ.

Tømrer- snedkerarbejde på skrædderniveau
”Til kantineområdet har vi fra eget værksted fremstillet, leveret og monteret en meget eksklusiv og kompleks loftsløsning i egetræslameller, ophængt i et nedstroppet system med integrerede, individuelle moduler efter faste afsætninger, som følger bygningens nøjagtige mål. Derudover er egetræslamellerne bygget op i lysningerne på ovenlysvinduerne, hvilket stiller meget høje krav til opmærkning og opmåling ifm. montagen, da sporene mellem egetræslamellerne skal ramme hinanden for at skabe et fuldendt helhedsindtryk”, fortæller projektleder hos Juul & Nielsen, Niels Toftegaard Nielsen, der sammen med Snedkerierne A/S har stået for det 1400 m2 store loft.  Og arbejdet minder mest af alt om skrædderarbejde på højt niveau, idet loftsmodulerne er tegnet og bygget på individuelle mål på værksted og derefter tilpasset på stedet, så det imødegår rummets ”skæve” mål – nøjagtigt som en skræddersyet habit, er tilpasset den enkelte krops individuelle mål.

Et meget stort møbel bygget i tæt samarbejde
Frank Løwert, direktør, snedkermester og produktionsleder i Snedkerierne A/S føler nærmest, at der er tale om et møbel:

For mig som har det været ligesom at lave et meget stort møbel! Loftet består af i alt 1200 individuelt tegnede og nummererede kassetter i hver sit unikke mål. Udover de individuelle mål skulle der integreres en lang række lysarmaturer, ovenlysvinduer og diverse tekniske installationer i loftet, så det var ikke bare lige”, fortæller Frank Løwert, der betoner, hvor vigtig dialogen med både arkitekt og slutkunde er for at komme godt i mål med sådan et projekt:

” Vi startede samarbejdet med et møde hos arkitekten, hvor også bygherren deltog. Med udgangspunkt i arkitektens vision og bygherres budgetramme, kunne vi effektivt indkredse, hvad det var, kunden gerne ville have og ret hurtigt komme med de første udkast, som vi så sammen udviklede og viderebearbejdede” fortæller Frank Løwert.

Han lægger heller ikke lægger skjul på, at samarbejdet mellem håndværksfagene er et vigtigt element:

 ”Fordi Niels og jeg kender hinandens måde at arbejde på, er vi ikke bange for at gå det ekstra skridt og hjælpe til, hvis den anden er i tidnød eller har brug for et ekstra mål for at komme videre med en tegning. Vi har tillid nok til at sige, hvis noget ikke fungerer, vi kan planlægge arbejdet sammen og supplere hinanden, så vi bliver effektive. Den tillid sparer både os og bygherre for rigtig meget tid og giver et meget bedre resultat for alle parter.”

LÆS OGSÅ:

Fakta om ombygningen, Udenrigsministeriet

Mere om Snedkerierne på https://snedkerierne.dk/

>> Tilbage til nyheder

FAKTA OM LOFTET

1400m2 lamel-egetræsloft bestående af:
- 1200 kassetter på individuelle mål
- 60 m3 råt egetræ
- 30 m3 høvlet egetræ
- 27 km brandimprægnerede og voksede egetræslister
- Ophængt i nedtagelige felter
- Produktionstid på værksted ca. 2 mdr. /2000 timer.

Skt. Pauls kirke i Aarhus - nu med englevinger

Ombygningen af Skt. Pauls Kirke i det centrale Aarhus er en kirkeudvidelse af de mere synlige, idet man på hver af kirkens langsider har tilbygget i alt 6 fleksible kontor- og møderumsenheder i glas og kobber.